American Football Training West Frisian Outlawz – Week 3

januari 20, 2020
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.27.3″][et_pb_row _builder_version=”3.27.3″][et_pb_column _builder_version=”3.27.3″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″]

American Football training van de West Frisian Outlawz stond deze week in het teken van basics, special teams en 9 vs. 9. Wat dit allemaal inhoud lees je hier onder.

Vrijdag

Een koud, nat en winderig weerbeeld kon de Outlawz niet tegenhouden om vrijdagavond het veld op te gaan. Na een warming up, 40 yard dash en een loop parcours werd de groep in tweeën gesplitst.

1 groep ging aan de slag met Defensive lineman skills. Hoe je moet staan en uitvuren, hoe voer je een rip move uit… Hoe werkt de swim move en wat doe je bij een spin? In veelvoud werd dit behandeld.

repetition repetition repetition.

Als laatste werd er aandacht geschonken aan de term “Contain houden”. Er werd uitgelegd wat dit is en, niet geheel onbelangrijk, hoe je dit doet.

Ondertussen waren de runningbacks bezig hun stance en start snelheid te perfectioneren. De QB werd nu even apart genomen om zijn dropback te verbeteren (het achteruit lopen nadat hij de bal ontvangt, zodat hij ruimte en overzicht creëert)

Vervolgens werd de handoff (QB die de bal aan een RB geeft) geoefend, en dan verschillende kanten op. Ook hierbij was het, net zoals bij veel drills, herhalen herhalen herhalen.

Zondag

De training van zondag stond voor een groot deel in het teken van special teams. Eerst was er een uitleg wat special teams zijn en hoe het werkt. Deze nieuwe kennis werd daarna in de praktijk gebracht door de kickoff en de return droog te lopen.

Een ander special teams onderdeel wat behandelt werd was de punt block defence. Het tegenhouden van de bal wanneer de tegenstander deze zo ver mogelijk wil wegtrappen, omdat zij zelf niet meer verder kunnen.

Als laatste onderdeel van de zondag training werd een scrimmage opgezet in 9 vs. 9 formaties. Dit zodat de spelers er aan kunnen wennen, aangezien we in de competitie enkele wedstrijden 9 vs. 9 zullen moeten spelen (i.v.m. het niet 11 vs. 11 kunnen spelen van een tegenstander).

Al met al weer 2 zeer leerzame trainingen!
[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.27.3″ src=”https://westfrisianoutlawz.nl/wp-content/uploads/2020/01/49ers-chiefs-011920-ftr_1q43wxryqfqsh1xge3q21hsi91.jpg” align=”center” url=”https://www.facebook.com/events/900985940303572/” url_new_window=”on” hover_enabled=”0″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ header_font=”EDO||||||||” header_text_align=”center” header_text_color=”#e02b20″ header_font_size=”35px” hover_enabled=”0″]

Gisteravond/vannacht werden in Amerika de halve finales van de NFL gespeeld. Op zondag 2 februari is er in Miami de Super Bowl tussen de Kansas City Chiefs en de San Fransisco 49ers.

De West Frisian Outlawz organiseren op 2 februari een feest in Backstage Hoorn, waarbij we live naar de wedstrijd gaan kijken op een groot scherm.

Iedereen is welkom om met ons mee te komen kijken. Entree prijs is €15,- incl. een drankje en een hapje. Bovendien is er in de rust een loterij met leuke football/Outlawz prijzen. Mis het dus niet en ga voor meer info naar ons FaceBook evenement:

>>>>>>>KLIK HIER <<<<<<<1… 2… 3… OUTLAWZ!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]