Outlawz American Football week 24

juni 15, 2020

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.27.3″][et_pb_row _builder_version=”3.27.3″][et_pb_column _builder_version=”3.27.3″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″]

Weer een week American Football op 1,5m afstand trainen. Het is lastig, maar de trainers worden steeds creatiever! Lees snel verder om te ontdekken hoe creatief!

Vrijdag

De dag dat we weer mogen tackelen komt elke dag dichterbij.


Maar tot die tijd, nog even zonder. De warming-up was weer onder begeleiding van Alex, en ja, warm waren we. Nog voor we iets konden afkoelen lekker even overgooien met de medicijnbal waarna we wat core- en buikspieroefeningen hadden met ook de medicijnbal.


Het leuke na zo een trainingsonderdeel is, dat de gewone football de rest van de training aanvoelt alsof hij gevuld is met helium, zo licht als een veertje. De 10,20 en 30 yard dashes konden niet ontbreken natuurlijk. Deze keer met verzwaarde bal en estafette.


Dash zo snel als je kan naar de 30 yards, en lever de bal terug bij de volgende van je team. Gooien mag, maar van hoe verder je gooit, hoe meer kans dat het je tijd kost. Nieuw trainingsonderdeel om de krachten tot uiting te laten komen waren 2 spelers met een harnas en touw bevestigd op de rug tussen de spelers en dan touwtje trekken. Maar de krachten van de spelers lagen te hoog, bij het derde koppel Rob-Kevin hield het harnas het niet meer.


We eindigde met een passing training in offense opstelling, maar dan wat verder uit elkaar dan normaal natuurlijk. Na een paar weken van afwezigheid was onze Jasper weer van de partij om een goede cooling-down te verzorgen voor het team.


Zondag

Met een klein groepje gingen de spelers zondag aan de slag. Als eerst was de warming up aan de beurt, dit keer met attributen, namelijk auto/tractor banden.

Ook de oefeningen die volgden maakte gebruik van attributen. In dit geval waren het weer de medicijnballen die op verschillende manieren en in verschillende houdingen naar medespelers gegooid moesten worden.

En aangezien de banden er toch al lagen, werden die ook nog gebruikt voor flip-overs (band optillen en omduwen), Step-Ups (om- en om een voet op de band) en Jump-Ons (met 2 voeten tegelijk op de band springen en er weer af)


Terwijl er op het veld getraind werd waren er ook 2 Outlawz onderweg om in Hoorn en Wognum posters op te hangen op zogenoemde ‘vrije plakplaatsen’.

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″ src=”https://westfrisianoutlawz.nl/wp-content/uploads/2020/06/104218873_3275979535960380_4978453460003550267_n.jpg” align=”center”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″ header_text_color=”#e02b20″ header_font=”EDO|800|||||||” header_font_size=”35px”]

Kom je een poster van ons tegen? Maak dan een selfie van jou met die poster en als je dan mee komt trainen met de Outlawz ontvang je een heuse ‘goodiebag’!


1… 2… 3… OUTLAWZ!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]