Week 52 West Frisian Outlawz American Football

december 30, 2019
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.27.3″][et_pb_row _builder_version=”3.27.3″][et_pb_column _builder_version=”3.27.3″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″]

De laatste trainingen van het jaar 2019. Wat gaat de tijd toch snel! 2020 wordt een super jaar voor de Outlawz. In februari beginnen we met de Super Bowl Party [voor meer info daarover klik hier] en in maart staart onze eerste wedstrijd gepland! Maar nu eerst nog even 2019…

Vrijdag

Na de standaard warming-up en het rek moment, begon de training met (ook wel gebruikelijke) 40 yard dash (sprintje trekken van ong. 40 meter!)

Hierna was het tijd voor het nieuwe vaste onderdeel: De Estafette!

2 groepen namen het tegen elkaar op met side step, backpaddles en speedladders. Er was een mooie onderlinge strijd! Bijkomend voordeel was ook nog eens dat iedereen goed opgewarmd was.

Het volgende onderdeel was het vangen van de bal, de spelers moesten een patroon lopen waarbij de QB de bal naar de receiver gooide. Het was een mooie manier om ook de arm van de QB op te warmen. Dit kwam dan weer bij het volgende onderdeel van pas. De scrimmage, waarbij een halve aanval het op nam tegen een halve verdediging.

Er waren leuke plays te zien aan beide kanten van de bal!

De laatste vrijdag avond training van 2019 werd daarna nog, onder het genot van een drankje, afgesloten bij onze sponsor ‘Backstage Hoorn’.
[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.27.3″ src=”https://westfrisianoutlawz.nl/wp-content/uploads/2018/11/index.jpg” align=”center” hover_enabled=”0″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″]

Zondag

Ook de zondag training begon met een warming up en rek en strek oefeningen. Daarna werd de blocking sledge erbij gepakt om de run blocking nog even goed door te nemen.

Op de vrijdag training waren er wat moeilijkheden tijdens de scrimmige met de run block en nu kon er op zondag rustig tijd voor genomen worden om de punten op de i te zetten.

Na rustig ingooien met de QB werd er weer een halve aanval neer gezet (dit keer de andere kant vergeleken met vrijdag) en werden in de defense een aantal mensen op de plek gezet waar ze in wedstrijden ook komen te staan.

Dit leverde mooie plays van de aanval en mooie acties van de verdediging op! Als afsluiter van de training werd een extra lange cooling down gedaan, met als kers op de taart nog wat beenspier oefeningen.


Wederom weer 2 mooie trainingen om het jaar mee af te sluiten! Op naar volgende jaar! Wil jij volgend jaar mee doen met onze wedstrijden? Meld je dan hieronder aan, zodat je 3 januari met ons mee kan trainen!

[/et_pb_text][et_pb_code _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″][/et_pb_code][et_pb_image _builder_version=”3.27.3″ src=”https://westfrisianoutlawz.nl/wp-content/uploads/2019/12/happy-new-year-2020-and-football-ball-vector-27867118.jpg” align=”center” hover_enabled=”0″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ header_text_align=”center” header_font=”EDO|800|||||||” header_text_color=”#e02b20″ header_font_size=”40px” hover_enabled=”0″]

De Outlawz wensen iedereen een fijne en veilige jaarwisseling toe! Laten we samen van 2020 een jaar om nooit te vergeten maken!

1… 2… 3… OUTLAWZ!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]