West Frisian Outlawz Week 50 American Football

december 16, 2019
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.27.3″][et_pb_row _builder_version=”3.27.3″][et_pb_column _builder_version=”3.27.3″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″]

Een weekend gekenmerkt door het slechte veld, maar desondanks toch 2 trainingen en op zondag een speciale gast!

Vrijdag

Vrijdag avond… Het weer was slecht, het veld was slecht, maar het enthousiasme van de spelers was GOED!

De warming up werd gevolgd door een estafette. De spelers werden in 2 groepen verdeeld. Voor elke groep lagen 5 pionnen. Er moest een sprint getrokken worden naar de verste pion en dan in backpaddle terug lopen naar de eerste pion om vervolgens te sprinten naar de op een na verste enz. enz.

De slechte veld omstandigheden maakte deze estafette nog extra moeilijk.

De volgende oefening die werd gedaan was een tackle drill. 2 spelers moesten naast elkaar gaan staan, schuin achter hen nam een baldrager plaats. De verdediger stond tegenover de baldrager en op een teken van de coach moest de defender in side shuffle langs de 2 spelers die naast elkaar stonden bewegen en deze spelers een block geven, om vervolgens bij de baldrager uit te komen en een form tackle uit te voeren. Wederom zorgde het veld soms voor een extra moeilijkheidsgraad door op sommige plekken ineens zeer glad en glibberig te worden.

Toen deze drill 2 kanten op gedaan was gingen de offense en defense het tegen elkaar opnemen.

De coach had een een half veld uitgezet (half in lengte en ook in breedte.) en de offense moest proberen te scoren. De defense deed zijn best om dit te voorkomen.

Ondanks het slechte weer was het toch een leuke en leerzame training.

Zondag

De zondag training stond in het teken van het vangen van de bal! Zo moesten de spelers de bal vangen terwijl hij over hun hoofd werd gegooid. Dit zorgt er voor dat de bal pas op het laatste moment zichtbaar wordt voor degene die hem moet vangen. Wat het vangen moeilijker maakt aangezien je een bal ‘ in je handen moet kijken’.
[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.27.3″ src=”https://westfrisianoutlawz.nl/wp-content/uploads/2019/12/HuisNaarClubhuis_WFO.png” url=”https://www.vanhuisnaarclubhuis.nl/verenigingen/west-frisian-outlawz” url_new_window=”on” align=”center” hover_enabled=”0″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ header_text_align=”center” header_text_color=”#e02b20″ header_font=”EDO|800|||||||” header_font_size=”40px” hover_enabled=”0″]
De training werd kort onderbroken omdat we bezoek kregen van Piet Swart Vastgoed, omdat zij een cheque ter waarde van €250 kwamen overhandigen voor de actie ‘Van Huis Naar Clubhuis’. Wij willen Anita en Mike Meester en ook Piet Swart Vastgoed bedanken voor deze gulle gift (mooi vroeg kerst cadeau!). Wil je meer weten over deze actie, klik op de foto hierboven!

Een andere drill om pas op het laatste moment de bal te zien aankomen is met je rug naar de balgooier te staan en pas op het laatste moment omdraaien. Dit deden de spelers door in een kring om de trainers/balgooiers heen te gaan staan, met de rug naar de bal toe. De balgooiers gaven een teken waarop de spelers zich omdraaiden en de bal konden verwachten.

Vervolgens gingen de speler een patroon lopen, waarbij zij de bal naar hun ‘outside shoulder’ gegooid kregen. Dit is voor veel spelers nog erg wennen, maar geeft de verdediger ook weinig ruimte om er tussen te komen.

Als laatste werd er een Offensive line neer gezet die de QB moest beschermen zodat hij kon gooien. Receivers liepen om de bal te vangen terwijl de oline, maar ook de QB onder druk werden gezet. De opdracht hierbij was dat de QB goed de bal bij de Receiver afleverde.

De training werd afgesloten met een cooling down.


Op naar volgende week!1… 2… 3… OUTLAWZ!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]