American Football in Hoorn? Logisch!

januari 16, 2018

Er waren eens de Unicorns.


In 1985 maakte Hoorn voor het eerst kennis met American Football.
De Hoorn Stallions begonnen met de opbouw van een team en in 1988 waren zij zover om mee te gaan doen aan de Nederlandse competitie, maar vanaf dat moment onder de naam van Hoorn Unicorns.

Deze vereniging bleef bestaan tot in 2011, toen deze om verschillende redenen uiteen viel.

Het ineenstorten van de vereniging zorgde ervoor dat toenmalige leden of vervroegd met ‘pensioen’ gingen of bij andere teams in Nederland gingen spelen.

Fast Forward.

Toen wij in oktober 2017 met plannen van een nieuw team in Hoorn bij de gemeente aanklopte werden wij enthousiast ontvangen (dat heb ik ook wel eens anders mee gemaakt!).

De gemeente ambtenaren waren blij dat na al die jaren American Football terug kwam naar Hoorn. 30 jaar nadat de eerste vereniging de competitie in ging keert een nieuwe ploeg terug.

Aangezien Hoorn een centrale rol vervult in de regio West Friesland was er vanaf eerste moment dat wij mensen aanspraken al aardig wat interesse om te gaan spelen.

Mensen uit Hoorn, maar ook andere plaatsen zoals bijvoorbeeld Enkhuizen en Medemblik, die een reis naar Purmerend, Amsterdam, Groningen of Flevoland te ver vonden.

Daarnaast lopen in Hoorn en omgeving veel oud spelers van de Unicorns rond, die enorm veel ervaring hebben en deze graag willen delen met de nieuwe generaties.

De West Frisian Outlawz

.
Wij zijn dan ook erg trots dat de West Frisian Outlawz van start gaan in Hoorn.

We hebben een nieuw thuishonk gevonden bij HSV Sport, een voetbal vereniging in Zwaag die ons met open armen heeft ontvangen.

Wil jij ook deel uitmaken van het nieuwste American football team van Nederland meld je dan aan voor onze open selectie dag op 11 maart.

Klik hier om je aan te melden!

#WeDemOutlawz