American Football Week 49 – Outlawz

december 9, 2019

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.27.3″ fb_built=”1″ _i=”0″ _address=”0″][et_pb_row _builder_version=”3.27.3″ _i=”0″ _address=”0.0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.27.3″ _i=”0″ _address=”0.0.0″][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ _i=”0″ _address=”0.0.0.0″]

Welkom bij ons wekelijkse overzicht van de West Frisian Outlawz American football activiteiten. Helaas hadden we afgelopen week te maken met slecht weer, wat invloed had op onze training momenten. Lees snel verder!

Vrijdag

Helaas konden we vrijdag avond niet het veld op om te trainen. De regen van de afgelopen tijd zorgde dat in overleg besloten werd niet het veld op te gaan.


Gelukkig konden we weer terecht bij This Is Fit.
[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://westfrisianoutlawz.nl/wp-content/uploads/2019/12/ThisIsFit-training.jpg” align=”center” _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″ _i=”1″ _address=”0.0.0.1″ url=”https://www.thisisfit.nl/” url_new_window=”on”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ header_font=”EDO|800|||||||” header_text_align=”center” header_text_color=”#e02b20″ header_font_size=”40px” _i=”2″ _address=”0.0.0.2″]
Joren van This Is Fit had een mooi trainingsschema in elkaar gezet voor de heren, die vol enthousiasme het schema afwerkten.


Back squats, push ups, crab squats, burpees, roeien en fietsen… Het kwam allemaal voorbij!


Na een uur zweten en afzien werd er afgesloten met ‘Bring Sally Up’ een oefening waarbij een liedje gedraaid werd met de tekst ‘Bring Sally Up, Bring Sally Down’. Wanneer ze up zingen moeten de benen omhoog (al liggend op de grond) en bij down naar beneden tot iets boven de grond. Een mooie kers op de taart van de training. De trainingsavond werd afgesloten met een biertje of wat fris in de kantine.

Zondag

Ondanks de vele regen van de afgelopen tijd gingen de Outlawz zondag wel het veld op.


Nou ja veld… Het had meer weg van een moeras!


In een guur windje gingen de spelers van start met warming-up en rekken. Het eerste onderdeel van de training was estafette, 2 groepen streden tegen elkaar, eerst met sprints (wat door de veld conditie vrij lastig ging!) en vervolgens moesten spelers op de rug naar de overkant gedragen worden.


Na de estafettes was het tijd voor de tackle basics.


2 rijen tegenover elkaar gingen heads up een form tackle oefenen. Na 2 rondes op deze manier ging de groep over naar de ‘Diamond tackle drill’ waarbij pionnen in een diamant of ruitvorm op de grond gelegd werden, achter 2 tegenover elkaar liggende pionnen werden rijen gevormd, ene kant bal drager andere kant defense. En dan rustig een vorm tackle zetten terwijl de bal drager naar een andere pion loopt.


Als volgende onderdeel stond de O vs D scrimmage op het programma. Hierbij was ongeveer een half veld uitgezet en moest de offense proberen te scoren. De defense moest dit zien te voorkomen.


Er waren een aantal goede plays, aan beide kanten van de bal, maar de conditie van het veld maakte het wel moeilijk soms.


De training werd afgesloten met een uitgebreide cooling-down.

Wederom weer 2 mooie trainingen! Op naar volgende week!

1… 2… 3… OUTLAWZ!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]