Eerste uitwedstrijd in Den Haag

maart 19, 2024

10 maart 2024 – Op deze koude en winderige zondag reizen we af naar Den Haag voor een potje Football tegen de Raiders. Omdat op deze zondag óók de CPC loop gehouden wordt vertrekken we vroeg om geen last te hebben van eventuele drukte op de weg. Gelukkig viel het mee en waren we ruim op tijd in Den
Haag; zo vroeg zelfs dat het hek nog niet eens open was!
Gelukkig kwamen ook de Raiders zelf al vrij vroeg en konden alle pre-game zaken van start.

Door onze razende reporter Janine


Omkleden, opwarmen en stretchen, heb je de juiste armbeschermers wel aan? Gauw nog wat eten, zijn de bidons gevuld? Dan nog de controle van de refs; is iedereen er? En is iedereen wie hij zegt dat hij is..


De wedstrijd begint om 14.00 al spectaculair; met de coin-toss land de munt precies.. op zijn kant rechtop in het gras! Uiteindelijk starten de Raiders op de offense en kunnen we van start. De kickoff land op de 30 yard lijn maar met 4 downs zijn de Raiders nog niet echt ver gekomen. En gaat de bal naar de Outlawz. Met een pass op onze no.85 Bas kluft en daarna een run van no.8 Niels van Vliet krijgen we 4 nieuwe downs. Deze drive eindigt met een Catch van no.14 Tijmen Welling en de eerste Touchdown van de wedstrijd! No.42 Biko Smit maakt het af met een PAT en daarmee staat het 7-0!

De Raiders gaan verder vanaf de 10 yard lijn; gevaarlijk dicht bij hun eigen endzone… Na ook nog eens wat meters te verliezen wordt er door no.44 Tobias Brokaar een Safety gelopen en staat het ineens 9-0. En krijgen de Outlawz de bal! En ze maken hier goed gebruik van ze banen zich een weg tot de endzone waar weer no.8 Niels van Vliet hem over de lijn loopt. De PAT wordt helaas gemist en dan staat het 15-0 voor de Outlawz.


De Raiders krijgen de bal weer en gooien een mooie pass die netjes gevangen wordt. Toch komen ze met hun runs niet veel verder. Ze proberen het nog een keer met een pass maar deze wordt gevangen door de Outlawz! Helaas kunnen ze hieruit geen score halen en blijven ze steken op een paar meter van de endzone. Er volgt een pass op no.14 Tijmen Welling die hem helaas net mist. Maar de run erna komt in handen van no.39 Nigel Koopman die hem over de lijn loopt. Een PAT van no.42 Biko Smit maak het af en brengt de score op 22-0. Hiermee eindigt ook het 1 ste kwart.

Het 2 de kwart begint al vrij snel met en spectaculaire incompletion van no.14 Tijmen Welling. Je hoort
langs de hele zijlijn aan de Outlawz kant de harten stilstaan…. Hij lijkt een diepe bal te vangen maar
heeft hem niet goed vast en geeft daarmee iedereen een kleine hartverzakking. Het lukt niet om deze truc nog een keer te doen en er wordt gekozen om een field goal te proberen. Deze is helaas te kort en de drive eindigt niet in een score. De drive van de Raiders komt daarna niet echt op gang; er zijn veel “flags on the field” en ze blijven hangen op het midden van het veld.


Als de Outlawz weer aan de bal zijn, zijn ze in no time bij de endzone. Er volgt weer een pas op no.14 Tijmen Welling maar helaas.. Hij wordt net op de 2 yard lijn getackled door de Raiders Om toch te kunnen scoren wordt er gekozen voor een “Quarterback Sneak” (of “Tush Push”) en daarmee scoortno. 6 John Heins zelf een Touchdown. Om het helemaal af te maken wordt er gekozen voor een “2-point conversion”; maar die komt niet over de lijn. Het 2 de kwart eindigt met een score van 28-0 voor de Outlawz.


Het 3 de kwart beginnen de Outlawz met offense; maar stranden vlak voor de endzone. De Raiders moeten daarna het hele veld over maar komen slechts een paar meter. De Outlawz maken hiervan gebruik en lopen weer een Safety. No. 81 Kim Homsma zet hiermee de score op 30-0. Verder lijkt hetspel een beetje stroef te gaan in deze kwart. Er wordt over het midden geschoven; veel “flags on the field” en iedereen lijkt moe te worden.

Het 4de kwart lijkt iedereen weer op stoom te komen. De Raiders proberen met passes het veld over te steken maar deze worden tot 2x toe opgevangen door een Outlaw. Maar hieruit kunnen ze geen score halen; een pass op no.14 Tijmen Welling komt niet waar hij wezen moet en een Field Goal poging mislukt tot 2x toe. Tegen het einde van de wedstrijd lukt het de Outlawz de bal in de handen van no.8 Niels van Vliet te krijgen die hem over de lijn loopt en weer een Touchdown maakt. Als no.42 Biko Smit vervolgens de PAT maakt staat het 37-0.


De wedstrijd loopt nu echt bijna ten einde en het lijkt er niet op dat echt nog echt grote acties gaan komen. Tot ineens de bal, weer, bij no8. Niels van Vliet terecht. Hij zet het vervolgens op een lopen ;10 yards.. 20.. 30..40..50.. 2 man erachteraan… maar toch zo de endzone in. Luid gejuich uit het spelersvak van de Outlawz natuurlijk! In de excitement hierover zien we bijna de PAT van wederom no.42 Biko Smit over het hoofd. Wat de score op 44-0 maakt. Waarmee ook even later de wedstrijd wordt afgefloten.