Week 17 – 2019

april 29, 2019
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.20.1″][et_pb_row _builder_version=”3.20.1″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.20.1″][et_pb_text _builder_version=”3.20.1″]

Het is weer maandag en dat betekent een korte samenvatting van het Outlawz weekend!

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.20.1″]

Vrijdag

Ondanks vele afmeldingen voor de vrijdag avond training ging een select groepje outlawz het trainingsveld op. En het werd een super leuke training. Na de gebruikelijke opwarming/stretch en agility oefeningen gingen we over naar een drill waar een FullBack en een TailBack tegenover 2 LBs kwamen te staan. De FB moest voorblocken en de TB een kant kiezen. Bij de LBs moest 1 LB de voorblokker opvangen en de TB naar binnen dringen. De andere LB moest de tackle maken op de TB. Voor beide kanten was dit een super training waar veel geleerd werd. Hierna werd het een Oklahoma drill (bal drager tegen verdediger). Als afsluiter werd het een potje QB, 2 RBs, een TE & een Wr vs. 2 LBs, een Corner en een Strong Safety. Het was een leuke training waar veel geleerd werd!

Zondag

Op zondag was het weer een select groepje dat de dag na Koningsdag het veld op ging. Toen de warming up afgerond was, werden de basics van blocken weer eens opgehaald. In eerste instantie met de ‘power step’. Na deze drill werd er specifieker gewerkt aan blocken voor de linemen. 1 lineman moest gaan staan en de rest van de groep ging 1 voor 1 er tegenover alsof ze Dline waren. De volgende oefening ging over communicatie op de line. Communicatie is erg belangrijk, want wie blokt wie? Het was niet een hoge intensiteit oefening, maar wel erg belangrijk! Als afsluiter werd er een kleine scrimmage gespeeld, waarbij de laatste 5 plays gelopen werden met een nieuwe QB, wat verrassend goed liep! Wordt vervolgd dus!

1…2…3…OUTLAWZ

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]