Week 4 West Frisian Outlawz

januari 27, 2020
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.27.3″][et_pb_row _builder_version=”3.27.3″][et_pb_column _builder_version=”3.27.3″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″]

Week 4 van de West Frisian Outlawz. We zijn hard aan het trainen om op 8 maart klaar te zijn voor onze eerste wedstrijd (in en tegen Enschede!) Lees snel verder dan zie je wat we hebben gedaan tijdens onze trainingen.

Vrijdag

Na de gebruikelijke onderdelen van de vrijdagavond training gingen de heren verder met een ‘old skool’ training drill.

Spelers moesten 2-aan-2 achter elkaar gaan staan, met daar tegenover een bal drager. Op het teken van de coach moest de bal drager een aanloop nemen en tussen de spelers door rennen. De spelers die de baldrager stonden op te wachten moesten met hun schouder de baldrager een tik geven. Op deze manier leren de spelers omgaan met de klappen die ze krijgen tijdens een wedstrijd.

Bovendien laat deze drill de spelers ook zien (en voelen) waarom er de hele tijd “laag blijven!” wordt geroepen door de coaches!

Toen ieder zijn schouders warm waren was de volgende drill een in de categorie tackle drills. De spelersgroep werd in twee groepen opgedeeld en moesten ieder bij een pion gaan staan. 1 kant was de baldrager, de andere kant de verdediger. Net voorbij de pionnen waarachter de spelers plaats hadden genomen lagen pionnen die de offensive line moesten voorstellen.

De baldrager ging op het teken van de coach lopen en koos zelf een gat om doorheen te rennen. de verdediger moest de baldrager spiegelen en wanneer deze door het gat kwam moest hij een tackle maken. Een leuke dynamische tackle drill!

De rest van de vrijdagavondtraining werd opgevuld door een run-offens die het op nam tegen de defense die de run moest stoppen (eerst 2 ends en 2 linebackers, even later 2 ends, 3 linebackers en een safety). Aan beide kanten van de bal liep het goed, ondanks dat er natuurlijk nog wel wat aandachtspuntjes zijn. Op naar zondag!

Zondag

Op zondag begon de training met form tackle (de basis van een American football tackle). Er werd weer naar de basics gegaan en een teamgenoot die stilstond moest door de tackellaar vastgepakt worden, zoals je een tackle inzet.

Dit was de opmaat naar de volgende drill, waarbij tackelen geoefend werd met meer beweging. Pionnen lagen in een ruit/diamant vorm op de grond, met aan de uiteinden (tegenover elkaar) een rij spelers. Vanuit hun start positie moest de ene kant (baldrager) schuin naar een andere pion lopen. De speler die tegenover hem stond moest ook naar die pion lopen om hem daar te tackelen.

Ook werd zondag de ‘old skool’ drill van vrijdagavond erbij gehaald waar spelers 2-aan-2 gingen staan zodat de baldrager er tussendoor kon rennen. Ook nu zorgde deze drill voor veel hilariteit door stuiterende spelers!

Vervolgens werd de blocking sledge gebruikt. Hierbij werd gewerkt aan het uitvuren. Wanneer een speler in positie staat (3-point stance) en de play begint, dan moet hij snel uit zijn stance komen om een actie te maken. Dat werd geoefend door vanuit stance op teken van de coach zo snel en hard mogelijk de sledge een schouderduw te geven.

Na een paar rondjes uitvuren, werd de sledge gebruikt om het net geleerde uitvuren te combineren met blocken, waarbij de sledge, inclusief coach, weggeblokt moest worden.

De coaches hadden nog een uitvuur oefening in gedachten. De 2 coaches hielden een touw vast, de spelers moesten in 3 point stance ervoor gaan staan en dan uitvuren, onder het touw door. Deze drill is er om te zorgen dat wanneer spelers starten, ze niet omhoog komen maar laag blijven. Ter afsluiting van deze drill werden er nog 2 offensive line mensen geplaatst zodat alles wat net behandelt was in de drills in de praktijk gebracht kon worden.


We kijken tevreden terug op 2 leuke, maar harde trainingen. Op naar 8 maart! (onze eerste wedstrijd)

Zondag aanstaande is de Super Bowl (finale van NFL in Amerika!) Als je samen met ons wilt kijken naar de Super Bowl (live) ga dan naar dit Facebook evenement voor meer info (klik op de foto):

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.27.3″ src=”https://westfrisianoutlawz.nl/wp-content/uploads/2020/01/Chiefs-49ers-Super-Bowl-Betting-Lines.jpg” align=”center” url_new_window=”on” url=”https://www.facebook.com/events/900985940303572/” hover_enabled=”0″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ header_text_align=”center” header_text_color=”#e02b20″ header_font_size=”35px” header_font=”EDO|800|||||||” hover_enabled=”0″]

1… 2… 3… OUTLAWZ!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]