West Frisian Outlawz American Football Training week 2

januari 13, 2020
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.27.3″][et_pb_row _builder_version=”3.27.3″][et_pb_column _builder_version=”3.27.3″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″]

Alweer de 2e week van 2020! De West Frisian Outlawz konden weer 2 American Football trainingen afwerken. Lees snel verder om te zien wat we gedaan hebben tijdens de trainingen!

Vrijdag

De training van vrijdagavond begon zoals gebruikelijk met de standaard opbouw, warmlopen en rekken, gevolgd door 40 yard dash (iets minder dan 40 meter sprint), een agility parcours.

Nadat de heren op adem gekomen waren werd er een halve aanval neer gezet om plays te gaan oefenen. Deze plays moeten erin zitten voordat de Outlawz hun eerste wedstrijd gaan spelen op 8 maart, vandaar dat deze vaak geoefend worden.

De halve offense, met een halve defense er tegenover werd na 20 plays gewisseld, zodat de andere helft van de offense en de defense ook hun oefeningen konden doen. Dit omwisselen en plays lopen heeft de rest van de training in beslag genomen, tot het tijd was voor een cooling-down.

Wederom ging er een hoop goed, maar waren er ook verbeterpunten, die mooi kunnen worden opgepakt in de aanloop naar maart!

Zondag

Voor de warming-up op zondag wordt er door de coaches altijd een vierkant op het veld uitgezet met hoedjes. De spelers moeten hier dan omheen rennen, side shuffle, backpaddle, high knees, buttkicks etc etc.

Na de warming-up en rekken werd dit vierkant ook voor andere dingen gebruikt. De linemen moesten, met iemand op hun rug, lunges maken en een half rondje afleggen, waarna er gewisseld werd.

Ook de skills (runningbacks en receivers) moesten iemand op hun rug nemen, dezelfde afstand afleggen en wisselen enkel lopend, i.p.v. met lunges.

Vervolgens moesten de spelers een half rondje als kruiwagen en wanneer ze een gekleurd hoedje tegen kwamen moesten ze 5 push ups doen.

Na deze uitputting werd de offensive line in zijn geheel neer gezet en werd er geoefend op de stance, zodat ze elke play op dezelfde manier gaan staan. Het gebeurde soms dat linemen de play weggaven doordat ze met een run anders gingen staan dan met een pass.

En dat kan natuurlijk niet!

De runningbacks en receivers kwamen in de defensive line te staan zodat de O-line kon oefenen op goed gaan staan, en pass- of runblock.

Na enige tijd werd er bij de aanval een runningback toegevoegd en moesten de linemen gaten gaan maken voor de runningback zodat hij hier doorheen kon rennen.

Al snel was het tijd voor de cooling-down.

2 trainingen waar veel geleerd is. Het team gaat in de goede richting en we zien onze eerste wedstrijd dan ook vol vertrouwen tegemoet! Wel kunnen we nog versterking gebruiken in het team, dus lijkt het je leuk om een keer mee te doen, meld je dan nu aan (hieronder!) en wie weet sta jij dan 8 maart met ons op het veld!

[/et_pb_text][et_pb_code _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″][/et_pb_code][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ header_text_color=”#e02b20″ header_text_align=”center” header_font=”EDO|800|||||||” header_font_size=”35px” hover_enabled=”0″]

1… 2… 3… OUTLAWZ!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]