West Frisian Outlawz American Football – Week 10

maart 9, 2020
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.27.3″][et_pb_row _builder_version=”3.27.3″][et_pb_column _builder_version=”3.27.3″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″]

Een top week voor de Outlawz! Een leuke training op vrijdagavond (weer een keer op het veld) en een wedstrijd in Enschede tegen de Broncos. Lees snel verder om te ontdekken hoe het gegaan is!

Vrijdag

Het veld was vrijdagavond gelukkig weer goed genoeg om te kunnen trainen. Wat geen overbodige luxe was aangezien het de laatste training was, voor onze eerste wedstrijd… Ooit!

Om iedereen heel te houden werd van tevoren al aangegeven dat we niet voluit zouden tacklen etc.

Eerst werden de captains bekend gemaakt voor zondag, waarna er begonnen werd met een warming-up.

Vervolgens werd de starting offense neer gezet, om wat plays te lopen. Zowel running plays als passing plays werden geoefend.

Na een half uurtje plays lopen werd er overgeschakeld naar special teams. De Kick-off return kreeg de meeste aandacht. Wat ook wel nodig was, aangezien we nog niet veel tijd hebben kunnen besteden aan de special teams.

Het was een leuke, maar rustige training, met zo min mogelijk contact. Een goede generale repetitie.


Zondag

Al vroeg zaten de spelers in de auto, richting Enschede, om het daar op te nemen tegen de Enschede Broncos. De Enschede Broncos die vorig jaar door een tekort aan leden niet mee kon doen aan de competitie is weer helemaal terug van weg geweest.

De Outlawz hadden de Under Dog rol als nieuwe vereniging zijnde, maar ging vol vertrouwen de wedstrijd in.

Het was een spannende wedstrijd, waarin beide teams moeite hadden om langs de tegenstander te komen. Zodoende werd er in beide helften niet gescoord en wisten de Outlawz de overwinning pas te pakken in de eerste drive van de verlenging.

Door een mooi uitgevoerde flank-reverse kon #25 Ronaldo Leunk een touchdown scoren. Na deze touchdown (de 2-point conversion werd niet gehaald) kregen de Broncos nog 1 keer de bal. Ondanks meerdere pogingen en penalties, kon de verdediging van de Outlawz, de Broncos uit de endzone houden en werd de allereerste wedstrijd ooit gewonnen met een score van 6 – 0.

Het was dus weer een SUPER weekend! Wil jij de volgende wedstrijd ook mee doen? Kom dan NU mee trainen. Geef je hieronder op en train 4x gratis mee!

[/et_pb_text][et_pb_code _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″][/et_pb_code][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ header_text_color=”#e02b20″ header_font=”EDO|800|||||||” header_font_size=”35px” header_text_align=”center” hover_enabled=”0″]

1… 2… 3… OUTLAWZ!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]