Outlawz tegen Dominators

juni 15, 2023

Deze zondag spelen de Outlawz op het veld in Zwaag tegen de Dominators uit Utrecht. Het is een zonovergoten dag en al snel wordt duidelijk dat het erg warm wordt vandaag.
Samen met de Dominators en in overleg met de Ref’s wordt besloten te spelen met een “Running Clock”. Dat wil zeggen dat er 4x 12 minuten gespeeld wordt waarbij de klok doorloopt ; ook als het spel stil ligt. Ook worden er extra waterpauzes ingelast. Om oververhitting te voorkomen en ervoor te zorgen dat alle spelers de wedstrijd goed doorkomen.

Door onze razende reporter Janine

De Dominators starten met de Offence maar hun eerste 4 downs komen nergens. Onze Offence komt niet veel verder en we blijven een beetje hangen op het midden van het veld. We eindigen met een Punt maar ook een “Flag on the Field”; er blijkt een defensive player in de Neutral zone geweest te zijn.

Dan volgt de vraag; gaan we punten of toch een play lopen? Na overleg tijdens een Time Out wordt ervoor gekozen om toch een play te lopen. En daarmee scoren ze een nieuwe first down. Deze eindigt helaas niet in een score. Ondanks dat Tijmen (#14) en Jeroen (#80) beide behoorlijk wat meters maken. De score op het bord blijft aan het einde van het 1ste quarter 0-0. Het 2de quarter start met een mooie interception van Max (#8) maar echt vooruit komen beide teams niet. De warmte is echt een factor en er wordt een hoop gedronken. Met nog 5 minuten op de klok wordt er een Time Out aangevraagd door de Dominators; er ontstaat wat verwarring. Uiteindelijk is de Time Out geroepen door iemand die dit niet mocht doen.


Daarna maken de Dominators wat vooruitgang; ze breken door de D-line van de Outlawz en komen bijna tot de endzone maar komen nét te kort. Er volgt nog een tactische Time Out en dan scoren de Dominators hun eerste Touchdown van de wedstrijd. Ze gaan nog voor de PAT en komt er een score van 7-0 voor de Dominators op het bord te staan. Er zijn nog een paar minuten speeltijd en na een goede pass van QB John (#6) neemt Carlo (#15) de bal een eind mee het veld over. Toch bereiken ze de endzone helaas niet. En gaan we met 7-0 de half time in.


Iedereen maakt dankbaar gebruik van de schaduw om wat af te koelen en de eerste mensen weten de BBQ te vinden. Voor een broodje worst of hamburger. Achter de BBQ staat vandaag Nico (#71); die niet mee speelt. We beginnen de 3rde quarter met een bijna interception van Max(#8) die maar net een paar cm te kort komt. De volgende actie is van Rob (#66); hij snapt de bal net te hard waardoor deze recht op de Ref af vliegt. Deze weet nog net zijn reflex in te houden om hem te vangen en de bal stuitert richting de Endzone. Gelukkig pakken de Dominators hem niet op. Helaas gaat de volgende snap niet veel beter. Deze wordt nog net door de Quarterback opgepakt, maar de Dominators tacklen hem in de endzone en scoren hiermee een Safty. Hierdoor staat het ineens 9-0 voor de Dominators. De opvolgende punt wordt wel tot de 30 yardlijn terug gelopen maar het 3de  quart is alweer voorbij.


Het 4de en laatste quart van de wedstrijd begint meteen met een Touchdown van de Dominators. Echter ligt er ook een vlaggetje op het veld. Er blijkt een Block in the Back gemaakt te zijn door no. 25 van de Dominators. Dit leid tot een 10 yard penalty. En bij de nieuwe poging slaagt de defence van de Outlawz er wél in om de bal tegen te houden. Ze  sacken de quaterback van de Dominators en die krijgen de bal niet meer in de endzone.
Je merkt dat de warmte zijn tol begint te eisen zo aan het einde van de wedstrijd. Na een aantal False Starts van de Dominators krijgen ze het, vlak voor de 2 minute warning, toch nog voor elkaar om een touchdown te scoren. En door de PAT erna staat de score op 16-0.


In de laatste minuten gooit QB John (#6) nog een mooie lange pass. Tijmen (#14) plukt deze uit de lucht en trekt er een sprintje mee. Uiteindelijk lukt het hem 16 yards te pakken.
Maar helaas niet genoeg om nog te scoren. De wedstrijd eindigt met een score van 16-0 voor de Dominators.