Outlawz verslaan Raiders

juni 1, 2023

Afgelopen zondag was het veld in Zwaag het strijd toneel voor de wedstrijd tussen de West Frisian
Outlawz en de Raiders uit Den Haag. De zon scheen, de BBQ stond aan en langs de kant stonden vele
toeschouwers. Na de gebruikelijke zaken als schoen controle, spelers contole en de opwarming
klonk om 14.00 het start signaal.


De West Frisian Outlawz starten deze wedstrijd met de Offence. Maar het begin lijkt wat stroef aan
beide kanten. Na een Offside van de Raiders én vlak daarna een false start van de Outlawz lijken de
Outlawz als eerste grip te krijgen op de wedstrijd.
Er worden een aantal sterke runs gespeeld met als eerste uitblinker runningback Carlo Cuccu (#15) die een flink eind komt. Juist door die vele runs loopt de game-clock door en is het eerste kwart zo gespeeld. We gaan dan naar het 2de kwart met een stand van 0-0.


Het 2de kwart start met een bijna interceptie van Strong Safety Tim Besseling(#61) Bijna maar nét niet….
Ook Receiver Jeroen Willems(#80) maakt meters, die vervolgens helaas worden afgekeurd vanwege een Illegal Formation in the Backfield.
Maar de Outlawz laten zich daardoor niet tegen houden. Vlak daarna loopt diezelfde Jeroen
Willems
bijna het hele veld over in een return, maar nét geen touchdown..


Het knettert van de opgewonden energie langs het veld. Iedereen voelt dat die eerste touchdown
eraan gaat komen.. En niet lang daarna loopt Carlo Cuccu hem inderdaad over de lijn zo de endzone in. Kicker Biko Smit(#42) maakt het geheeld vervolgens af met een PAT (Point After Touchdown) en daarmee staat het ineens 7-0.


En met die score gaan we, na wat onrust bij de Raiders, ook de half time in.
Het 3de kwart starten we dus met een krappe voorsprong. Net als toen we in maart bij de Raiders
thuis speelden. Daar verloren we gedurende dat 3de kwart onze voorsprong en eindigde de wedstrijd in 26-10 voor de Raiders. Het is nu zaak om deze voorsprong te behouden én natuurlijk uit te bouwen.


Het lijkt alsof iedereen iets te veel rust heeft gehad in de halftime en we moeten er weer een beetje
in komen. Toch weet de Defence ervoor te zorgen dat de Raiders niet eens in de buurt van onze
endzone komen. Onze offence zet vervolgens een goede drive op die eindigde in wéér een touchdown van runningback Carlo Cuccu. En ook hier werd de PAT door Biko Smit feilloos er in gekickt.


Na een korte 4 downs van de Raiders was het wederom de beurt aan onze Offence. Deze had weer een goede drive met sterke runs en een paar passes maar met een aflopende klok en een penalty voor de Raiders die ons zette op “half a distance to the goal” eindigde het 3de kwart op een mega spannende 2 yards van de endzone. En een score van 14-0.


Het 4de kwart begon dus op een duimbreedte van de endzone. Maar ondanks dat was het toch spannend.. Wie ging hem maken? Uiteindelijk werd hij erin gelopen door Fullback Nigel Koopman(#39). Een ook nu maakt Biko Smit het af met een PAT. Waarmee we op 21-0 komen!


Al vrij snel doen de Outlawz die truc nog eens en nu loopt Carlo Cuccu hem over de lijn, en weer is daar Biko Smit om het af te maken. We gaan dan richting het einde van de wedstrijd met een ruime 28-0 voorsprong. Je hoort dat spelers al over de Playoffs gaan praten en de winst lijkt in the pocket. Maar de klok loopt nog.

De Raiders gooien een aantal mooie passes ; waarvan er 1 eindige tegen de hand van Free Safety Max Keur(#8)
die bijna een 1 handige interception te pakken heeft. En proberen nog met runs het spel te redden. Maar met nóg een laatste Touchdown van wéér Carlo Cuccu is het dan toch gespeeld. De Outlawz proberen hier in plaats van een PAT de bal nogmaals over de lijn te rennen maar dat feestje gaat helaas niet door.


De eindstand van de wedstrijd is 34-0.


Wat betekend dat de Outlawz hun eerste winst van het seizoen binnen hebben! En daardoor ook door zijn naar de playoffs.
Ik weet zeker dat het gejuich tot ver in West Friesland te horen is geweest. En dat het nog lang onrustig is geweest op het terrein in Zwaag.


Tijdens de feestelijkheden vroeg ik Carlo wat het geheim was achter die 4 touchdowns. Het antwoord; “de Lijn heeft het voor mij super goed gedaan“.