Outlawz American Football Training Weekend – week 41

oktober 14, 2019

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.27.3″ fb_built=”1″ _i=”0″ _address=”0″][et_pb_row _builder_version=”3.27.3″ _i=”0″ _address=”0.0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.27.3″ _i=”0″ _address=”0.0.0″][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ header_2_font_size=”30px” _i=”0″ _address=”0.0.0.0″]

Welkom bij ons wekelijkse training overzicht! Er waren activiteiten op zowel de vrijdag als op zondag, ondanks dat de velden waren afgekeurd.

Vrijdag


Vrijdag was een natte dag. Het was dan ook geen verrassing dat de velden werden afgekeurd voor de vrijdagavond training van de Outlawz.

Gelukkig had coach Patrick al een back-up plan!

Als vervanging voor onze normale American football training mochten we bij onze buren van This Is Fit
(Een Gym, gespecialiseerd in Crossfit, Bootcamp, Personal training en unieke afvalprogramma’s – voor meer informatie, klik op het logo hieronder!)

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://westfrisianoutlawz.nl/wp-content/uploads/2019/10/this-is-fit-hoorn-logo.png” align=”center” _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″ _i=”1″ _address=”0.0.0.1″ url=”http://www.thisisfit.nl” url_new_window=”on”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″ _i=”2″ _address=”0.0.0.2″]
Er werd gefietst, gesquat, opgedrukt, geroeid en nog veel meer. Trainer Joren liet de aanwezige Outlawz flink zweten!

Na een uur was de training voorbij en begaven de spelers (waarvan sommige behoorlijk afgepeigerd) zich naar de kleedkamer.

Het “restant” van de training werd besteed aan theorie, waarbij de spelers vragen konden stellen aan de coach.

Een mooie invulling van een in het water gevallen trainingsavond!

Zondag


Voor de zondag stond er ook iets anders dan normaal op de planning!

De West Frisian Outlawz gingen richting Hilversum om daar een American football training te gaan doen met het eredivisie team: Hilversum Hurricanes.

Plusminus 35 Outlawz en ‘Canes’ maakte zich op voor de training, die geheel verzorgd werd door coaching staf van Hilversum.

Na de warming up werd de groep opgedeeld in groepen, gebaseerd op posities in het veld:

  • Offensive line
  • Defensive line
  • Receivers
  • Defensive backs
  • Linebackers

Elk van deze groepen ging aan de slag met drills, speciaal voor die positie. Toen deze drills allemaal afgewerkt waren werd iedereen weer bij elkaar geroepen, om een nieuwe indeling te maken.

Nu werden de spelers ingedeeld op grootte, dit om tackle drills te doen. Duo tackles, Gator-roll tackles, ball strip&rip en angle tackles, waren de drills die in dit gedeelte voorbij kwamen. Toen alle groepen, alle drills hadden gedaan was het tijd voor het laatste onderdeel…

Er werd een Offense en een Defense gemaakt (11 vs 11) om zo een scrimmage te doen. De Offense liep plays en de Defense moest de O tegenhouden. Het was een leuk potje, met mooie acties aan beide kanten van de bal (hoewel de playcalling voor de Outlawz een beetje wennen was!).

We kunnen terugkijken op een mooie gezamenlijke training, dit smaakt naar meer!Bedankt Hilversum Hurricanes!

Wil je ook eens mee doen? geef je dan snel op door de velden hieronder in te vullen, en train 4x gratis mee!

[/et_pb_text][et_pb_code _builder_version=”3.27.3″ _i=”3″ _address=”0.0.0.3″]

[/et_pb_code][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ header_2_font=”EDO|800|||||||” header_2_text_color=”#e02b20″ header_2_font_size=”35px” _i=”4″ _address=”0.0.0.4″]

Op naar volgende week, waar weer veel gepland staat!

1…2…3…OUTLAWZ!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]