Outlawz American Football Training Weekend – week 42

oktober 21, 2019

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.27.3″ fb_built=”1″ _i=”0″ _address=”0″][et_pb_row _builder_version=”3.27.3″ _i=”0″ _address=”0.0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.27.3″ _i=”0″ _address=”0.0.0″][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ header_2_font_size=”32px” hover_enabled=”0″ _i=”0″ _address=”0.0.0.0″]

Welkom bij ons wekelijkse training overzicht! Het was wederom een druk Outlawz football weekend. Zowel op het veld als achter de schermen!

Vrijdag


Op vrijdag stond weer een gewone training gepland. De weergoden hielden zich in waardoor we weer het veld op konden!

Na de gebruikelijke warming up en loop training gingen de Runningbacks mee met Coach Patrick om te focussen op handoffs en runnen met de bal.

De rest van het team ging mee met Coach Ben om een balletje te gooien/vangen, ter opwarming van de QB’s. Ook werd er gewerkt aan Defensive line en Linebacker basics.

De training werd afgesloten met een kleine scrimmage van O vs. D, zodat alle zojuist geleerde skills uitgevoerd konden worden.

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://westfrisianoutlawz.nl/wp-content/uploads/2019/10/vrijdag-avond-outlawz.jpg” align=”center” _builder_version=”3.27.3″ _i=”1″ _address=”0.0.0.1″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″ _i=”2″ _address=”0.0.0.2″]

Zaterdag


Op zaterdag reisde het voltallige bestuur af naar Zoetermeer om daar een vergadering van de A.F.B.N. bij te wonen.

Deze vergadering was erg belangrijk omdat er gestemd zou worden over het toetreden van de West Frisian Outlawz als volwaardig lid van de bond.

Na een korte toespraak van onze secretaris en een aantal vragen van andere verenigingen werd het lidmaatschap in stemming gebracht en unaniem goedgekeurd!

Nu wij volwaardig lid zijn mogen we deelnemen aan alle soorten activiteiten van de American Football Bond Nederland.

Dus ook de competitie die start in 2020!

Zondag


Ook op zondag stond er iets op de planning! De spelers en coaches van de West Frisian Outlawz reisden af naar Alphen a/d Rijn om bij de Alphen Eagles een gezamenlijke training af te werken met collega 2e divisie teams; Amsterdam Crusaders team 2, Alphen Eagles, Nijmegen Pirats en de Enschede Broncos.36 spelers stonden op het veld en werden na de warming up verdeeld op positie.


Voor alle groepen was er een coach die aan de slag ging met training drills specifiek voor die positie.


Toen deze drills klaar waren kwam de hele groep bij elkaar voor tackle drills.

Eerst form tackle op elkaar (2 tallen moesten om beurten een form tackle bij elkaar uitvoeren) en later een tackle drill op staande tackle dummies.

Hierna was het tijd voor actie!

Aan de ene kant van het veld:
De receivers, TE’s en een quarterback gingen oefenen op gooien en vangen, met corners en safeties er tegenover.

Aan de andere kant:
Een QB, de offensive line en runningbacks gingen lopen met de bal en daar tegenover stond een defensive line en linebackers.

Om de training af te sluiten werden alle groepen bij elkaar gevoegd. Een full offense nam het op tegen een full defense.
Het ging er hard aan toe maar iedereen genoot ervan.

Het was een leuke joint practice, met goede coaches en een leuke groep spelers!

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://westfrisianoutlawz.nl/wp-content/uploads/2019/10/American-Football-Groeps-foto.jpg” _builder_version=”3.27.3″ _i=”3″ _address=”0.0.0.3″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″ _i=”4″ _address=”0.0.0.4″]

Volgende week staan er weer 2 trainingen in de planning. Wil jij ook mee doen en met ons de competitie van 2020 in? Geef je dan snel op voor een paar gratis trainingen!

[/et_pb_text][et_pb_code _builder_version=”3.27.3″ _i=”5″ _address=”0.0.0.5″]

[/et_pb_code][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ header_2_font=”EDO|800|||||||” header_2_text_align=”center” header_2_text_color=”#e02b20″ header_2_font_size=”40px” _i=”6″ _address=”0.0.0.6″]

1…2…3…OUTLAWZ!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]