Week 29 American Football West Frisian Outlawz

juli 20, 2020
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.27.3″][et_pb_row _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″][et_pb_column _builder_version=”3.27.3″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″ header_text_color=”#e02b20″ header_font=”EDO|800|||||||” header_font_size=”35px”]

Weer een mooie week op het openbare veld. 2 trainingen en een Algemene Leden Vergadering. Een druk weekend dus! Lees snel verder…

Vrijdag

Het was weer een heerlijke avond op het openbare veldje. Geen zomerstop en gewoon doorwerken naar de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen!

Na een goede warming up van Alex splitsten we ons gelijk in twee groepen. De skill gingen verder waar ze gebleven waren vorig weekend met kruisende patronen, nu aangevuld met een tight end.

De andere helft ging hard aan het werk met coach Paul. Hier werd gewerkt aan juiste houding, handen plaatsen, break down en block weg werken. De groepen werden weer samen gevoegd om af te sluiten met een variatie op de Oklahoma drill waarbij de breakdown en dergelijke die zojuist aangeleerd waren in actie konden worden gebracht.

Zondag

We hadden te maken met best wel benauwd weer. Maar dat zal ons niet tegenhouden. Gewoon voor de volle 100% of anders niet.

Maar we begonnen wel rustig, we hadden nog onze Algemene Ledenvergadering tegoed. Die stond gepland voor het eerste weekend in de lockdown. Nu een paar maanden later kon eindelijk deze belangrijke samenkomst plaatsvinden. Hiervoor waren we allemaal eerder dan gebruikelijk bij het sportcomplex, want een training missen, dat wil je niet.

Vandaag stond de hele training in het teken van juiste houding en uitvoering. Puur op techniek. Er werden diverse variaties van blocken, met slides en backpeddles getraind. Het blocken van linemen om daarna de runningback te tackelen of juist de voorblocker tegenhouden om daarna de runningback achter hem te kunnen pakken. Hierbij werd dan zeer goed gelet op alle facetten van voeten plaatsing, uitvuren, kniehoeken en controle.

Na de cooling down stond er nog een koel drankje te wachten van coach Parcival die afgelopen week jarig was.


Op naar volgende week!1… 2… 3… OUTLAWZ!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]