West Frisian Outlawz Week 28 American Football

juli 13, 2020

[et_pb_section fb_built=”1″ fullwidth=”on” _builder_version=”3.27.3″][et_pb_fullwidth_image _builder_version=”3.27.3″ src=”https://westfrisianoutlawz.nl/wp-content/uploads/2020/07/Untitled-design16.jpg” hover_enabled=”0″][/et_pb_fullwidth_image][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.27.3″][et_pb_row _builder_version=”3.27.3″][et_pb_column _builder_version=”3.27.3″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″ header_font=”EDO|800|||||||” header_text_align=”center” header_text_color=”#e02b20″ header_font_size=”35px”]

Wederom moesten de Outlawz uitwijken naar een andere locatie, dit keer in verband met veld onderhoud. Maar desondanks hebben we 2 leuke trainingen gehad!

Vrijdag

De velden zijn in onderhoud, maar dat houdt ons ook niet tegen.
Het naastgelegen park voorziet ons in een trapveldje, dus ruimte genoeg om te trainen.Na een lekkere warming-up was het tijd om aan het werk te gaan.
We splitsten in twee groepen: Skill en Line.
De skill gingen hard aan het werk voor het juist lopen van patronen.
Juiste snelheid, juiste timing, juiste cutstep en fake cut step.
En soms lastig; het kruisen van patronen.De O-line ging aan de slag met blocken en de D-line met de pass rush. Een O- en D-liner namen het 1 vs 1 op tegen elkaar. Het doel voor de D-line was om de bokszak (QB) aan te raken. De O-liner moest zorgen dat dit niet gebeurde.
Nadat de bokszak was vervangen door een speler die QB speelde werd ook de run block geoefend (2 D-line vs 2 O-line + QB/RB)Daarna werden de groepen samengevoegd.
De skill bleef eigenlijk doen wat ze al deden, maar daar kwamen cornerbacks tegenover te staan.
En de quarterback kreeg gezelschap van een center, die een nose tegenover zich kreeg.Afgerond nog even een nuttige cooling-down.


Zondag

Coach Parcival verzorgde een uitgebreide warming-up waarna er diverse crossfit oefeningen gedaan moesten worden, sit-ups, push-ups, squats en tussendoor nog je teammaat naar de overkant tillen.Ook vandaag moesten de vandaag aanwezige skill zich goed focussen op de patronen
De line-men herhaalde ook de oefeningen van vrijdag, om nog wat puntjes op de i te zetten wat betreft O-line en D-line skills.De training werd afgesloten met lopen van plays.

Na de training werd er nog een drankje gedronken op de verjaardag van onze line-man Nico!Op naar volgende week!


1… 2… 3… OUTLAWZ!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]