Week 48 – West Frisian Outlawz American Football

december 2, 2019
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.27.3″][et_pb_row _builder_version=”3.27.3″][et_pb_column _builder_version=”3.27.3″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″]

Welkom bij ons wekelijkse training verslag. We zijn weer twee keer het veld van ons thuishonk opgegaan, voor twee leuke trainingen!

Vrijdag

Na de gebruikelijk opwarming en stretch oefeningen moesten de spelers elkaar 10 yards gaan dragen in ‘brandweergreep’. Dit bleek voor een aantal spelers een lastige opgave.

De volgende oefening daarin tegen was voor iedereen wel uitvoerbaar… Boter kaas en eieren. Echter, het was niet zo simpel als het klinkt, omdat er tussen de spelers en het vak waar de 3 op een rij gemaakt moest worden, een blokker stond die de spelers moest tegenhouden (blocken). Eerst was dit 1 blocker per rij, daarna werd het nog moeilijker met 2 blokkers.

Na de spelletjes was het tijd voor iets anders. Om reactie en ball awarenes te oefenen werd er een line neergezet, waarachter 2 receivers moesten plaats nemen. De QB gooide de bal, die door de line pas op het laatste moment zichtbaar werd voor de spelers die hem moesten vangen. Na een aantal rondes op deze statische manier, werd de drill dynamischer.
[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.27.3″ src=”https://westfrisianoutlawz.nl/wp-content/uploads/2019/12/Line_drill_pass.jpg” align=”center” hover_enabled=”0″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″]
Een aantal spelers moesten in een lijn gaan staan. De resterende spelers moesten 1 voor 1 achter deze lijn langs rennen, om op het einde van de lijn de bal te vangen. Om het extra moeilijk te maken stond de QB op een plek waardoor hij moeilijk zichtbaar was voor de bal vanger.
[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.27.3″ src=”https://westfrisianoutlawz.nl/wp-content/uploads/2019/12/Outlawz_blocking_sledge.jpg” align=”center” hover_enabled=”0″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″]
Hierna werd de blocking sledge gebruikt om het blocken te oefenen. Bij de laatste drill van de training werd er een halve offense neergezet, met een halve defense er tegenover. De offense liep plays en de defense moest ze tegenhouden.

Zondag

Op een druk HSV Sport 1889 terrein (er stond zondag een derby tegen Always Forward geplanned) werd de zondag training begonnen met een balletje rond gooien. Alle spelers stonden in een grote cirkel om vervolgens 2 ballen rond te gooien.

Hierna was het tijd om warm te lopen en te rekken. Na het rekken moesten er 2 groepen gevormd worden. Het was tijd voor estavettes!

Als eerst moest een speler naar de overkant gedragen worden op de rug van een medespeler. Dit totdat iedereen aan de overkant was. Vervolgens moest er overgestoken worden doormiddel van kruiwagen loop (1 speler loopt op zijn handen terwijl een ander zijn voeten optild.)

Toen de estevettes klaar waren, werd de groep in 2e gesplitst. De ‘grote’ jongens in 1 groep, de bal gooiers, vangers en lopers in de andere groep.
[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.27.3″ src=”https://westfrisianoutlawz.nl/wp-content/uploads/2019/12/W_F_O_powerstep.jpg” align=”center” hover_enabled=”0″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″]
De groep met wat grotere jongens (Offense en Defensive line) gingen blocking drills doen, dit keer niet zoals op vrijdag op de blocking sledge maar tegen elkaar. Eerst de powrstep (stap voorwaarts met een krachtige block) op stilstaande doelen. Vervolgens moest de powerstep uitgevoerd worden op spelers die aan kwamen lopen.

Vervolgens moesten de spelers 1 voor 1 de andere spelers blocken op 3 manieren: Eerst pass block, daarna run block met run langs de rechter kant en als laatste run block met run langs linker kant.

Ondertussen waren de ‘snelle’ spelers bezig met het vangen van de bal in een lastige hoek. Ze moesten plaats nemen recht voor de QB om vervolgens een route te gaan lopen, waarbij ze moesten anticiperen op waar en wanneer de bal zou komen om deze te kunnen vangen.

Om deze drill iets lastiger te maken, werd er op gegeven moment ook nog een defender toegevoegd.
[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.27.3″ src=”https://westfrisianoutlawz.nl/wp-content/uploads/2019/12/Scrimmage_outlawz_football.jpg” align=”center” hover_enabled=”0″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ header_font=”EDO|800|||||||” header_text_align=”center” header_text_color=”#e02b20″ header_font_size=”35px” hover_enabled=”0″]
De laatste drill van de training was een scrimmage. Net als vrijdag moest een halve Offense het opnemen tegen een halve defense. Er werden een aantal mooie plays gelopen door de offense, maar ook een aantal mooie stops door de defense.


Wederom weer 2 mooie trainingen! Op naar volgende week!1… 2… 3… OUTLAWZ!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]