september 28, 2021

Afgelopen zondag 26 september 2021 reisden de West Frisian Outlawz af naar de Domstad om tegen de Utrecht Dominators te spelen. Het wordt de 2e wedstijd van de Westfriese formatie in de 1e divisie van de Nederlandse American Football competitie. Ons doel:

Een lekkere pot football spelen en zo veel mogelijk leren van de spel situaties.

Net als Leiden Lightning komen de Utrecht Dominators uit de Eredivisie van de Nederlandse American Football competitie.

Met dit in het achterhoofd wisten de Outlawz dat ook dit geen makkelijke wedstrijd zou worden, zeker met de kennis dat een paar spelers van de Defense blessures hebben en niet in actie gaan komen tegen de Dominators.

Tot overmaat van ramp verliezen de Outlawz hun laatste ervaren Linebacker en Kicker ook tijdens de reis omdat deze betrokken raakt in een kettingbotsing op de A7. Gelukkig blijft het bij blikschade en niets ernstigs.

Om 14:00 uur begint dan echt de wedstrijd van de West Frisian Outlawz.

Ze verliezen de cointoss en de Dominators kiezen ervoor om te starten met hun Offense.

Nadat de Outlawz de bal in het gebied van de Dominators heeft geschopt is de wedstrijd echt begonnen.

De wedstrijd geeft al een heel ander beeld dan tegen de Leiden Lightning. In het eerste kwart weten de Dominators 6 punten op het scorebord te plaatsen en stappen de rust in met een 20-0 voorsprong.

De Offense kan helaas geen vuist maken tegen het Utrechtse team waardoor de Defense van de Outlawz lang op het veld aanwezig is en de vermoeidheid toeslaat.

In het 3e kwart scoren en Dominators nog 16 punten erbij en het 4e kwart wordt afgesloten met een eindstand van 44-0.

Ondanks het verlies kunnen de West Frisian Outlawz met opgeheven hoofd het veld afstappen. Er is progressie en het scoreverloop is al een stuk lager.

Volgende wedstrijd is op 17 oktober 2021 tegen het Krakens Combi team (een combinatie van teams uit Eindhoven, Tilburg en Spijkenisse). Hopelijk staat dan de Westfriese ploeg met alle spelers op het veld.