Outlawz Werken Hard Aan Verbetering

november 1, 2021

De afgelopen 3 wedstrijden tegen Leiden, Utrecht en het Krakens combi team hebben een aantal punten bloot gelegd waar de Outlawz hard aan moeten werken.

Dit weekend (vrijdag en zondag) werd er hard getraind op een aantal van deze punten.

Basics
Een belangrijk onderdeel van American football, waar bijna elke training, maar nu in het bijzonder aandacht aan werd besteed zijn de basisvaardigheden. Hoe sta je, hoe start je en hoe ren je. Het klinkt simpel, maar bij sommige handelingen binnen football is het juist onnatuurlijk. Ook een belangrijke basisvaardigheid is het vangen van de bal en het blocken van een tegenstander. Al deze facetten van football kwamen vrijdag aan bod.
 
Plays Lopen
Aan het eind van de vrijdagavond training konden alle vaardigheden gebruikt worden bij het “plays lopen”. Waarbij de aanval plays gaat uitvoeren en de verdediging deze juist wil tegenhouden.
 
Tacklen
De zondag training had een duidelijk trainingsdoel: Tacklen.
Het werd wederom vanaf de basis opgebouwd, van form-tackle, form-tackle maar dan vanuit een hoek helemaal tot aan een tackle uitvoeren op een baldrager.
 
Voor een aantal spelers was dit nog niet vaak voorbij gekomen tijdens de trainingen dus het was erg leerzaam.
Als afsluiter van deze training namen de offensive line, quarterback en een runningback het op tegen de defensive line en linebackers.
 
Op naar 14 november en onze wedstrijd Tegen de Den Haag Raiders.