American Football Week 17

april 27, 2020

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.27.3″ fb_built=”1″ _i=”0″ _address=”0″][et_pb_row _builder_version=”3.27.3″ _i=”0″ _address=”0.0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.27.3″ _i=”0″ _address=”0.0.0″][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ header_font=”EDO|900|||||||” header_text_color=”#e02b20″ header_font_size=”35px” _i=”0″ _address=”0.0.0.0″]

Het is wederom een maandag in Corona-tijd. En een speciale maandag ook nog…


Fijne Koningsdag iedereen!


Op deze “Woningsdag” toch weer een verslag, net als vorige week een aangepaste versie. Dat wil zeggen geen team activiteiten, maar wel wat spelers/coaches individueel hebben gedaan.

Deze keer: Coach Patrick en DT NandoVrijdag

[/et_pb_text][et_pb_testimonial author=”Patrick van Hees” job_title=”Coach (Offense)” _builder_version=”3.27.3″ _i=”1″ _address=”0.0.0.1″]

De corona houdt velen van ons thuis, een grote groep ondernemers wordt getroffen en ook de sportverenigingen mogen niet bij elkaar komen als ze ouder zijn dan 16 jaar.


Voor mij als coach van de West Frisian Outlaws is dit balen. Het team is dit jaar begonnen in de 2e divisie om te mogen bewijzen dat wij goed genoeg zijn om volgend jaar door te stromen naar de 1e divisie. En we waren op de goede weg door de allereerste wedstrijd tegen de Enschede Broncos met winst af te sluiten.


Hopelijk geeft de Nederlandse regering onze vrijheid snel weer terug, zodat wij weer met zijn allen kunnen trainen en onze competitie mogen vervolgen.
Tot die tijd is het behelpen en proberen we ons zelf fit te houden. Ik zelf spring geregeld op de mountainbike om even flinke stukken te trappen en mijn mede coach Ben Dikkes bombardeert de Outlawz apps en FB met filmpjes en drills die de spelers individueel kunnen doen.


Vandaag zouden we zonder de corona crisis gewoon weer op de velden bij HSV Sport in Zwaag trainen. Omdat we dit niet kunnen, heb ik samen met Alexandre Nogueira (#30) besloten een 1 op 1 training te gaan doen. Om 20:00 uur komen we samen bij een openbaar voetbalveldje. Na een korte warming up starten we met een korte sessie easy ups zodat ik mijn arm kan warm gooien en al snel beginnen we met het doornemen van pitches, hand offs en korte passes.
De training heeft als doel om alle vragen en onduidelijkheden door te nemen die Alexandre heeft op de positie runningback.


De tijd vloog voorbij, we hebben veel herhalingen gedaan en het werd allemaal duidelijker voor Alexandre wat wij van een runningback verwachten.


Voor mij is dit voor herhaling vatbaar. De mannen kunnen mij altijd vragen voor een 1 op 1 training zodat we blijven bouwen aan een succesvol football team .. ook als we niet gezamenlijk kunnen trainen.Stay save

[/et_pb_testimonial][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ _i=”2″ _address=”0.0.0.2″]

Zondag

[/et_pb_text][et_pb_testimonial author=”Nando van Berlo” job_title=”Defensive Tackle” admin_label=”Aanbevelingen” _builder_version=”3.27.3″ _i=”3″ _address=”0.0.0.3″]

Vandaag stond er eigenlijk (pre-corona) een wedstrijd gepland in Alphen a/d Rijn. En wat een goed football weer dat het was zeg, vele malen beter dan bij onze eerste wedstrijd in Enschede. Toen was het koud, winderig en regenachtig.


Maarja… ik begon rond een uur of half 3 met mijn eerste echte training sinds de Lockdown.


Ik heb wel al eens sporadisch een speedladder drill gedaan maar dat mag geen naam hebben.
Ik ben op de hometrainer aan de slag gegaan, 20min. (zuivere) fietstijd vond ik een mooi begin. Na elke 500meter deed ik 10 push-ups en 10 scapula push-ups. Het was wel weer wennen, maar erg lekker om weer eens echt inspannend bezig te zijn.


Eigenlijk wou ik ook nog D-line specifieke drills doen, maar weet eigenlijk niet hoe ik dat moet doen in mijn eentje (tips zijn welkom!). Als vervanger daarvoor ben ik op YouTube D-line filmpjes gaan kijken/bestuderen.
Zo heb ik het filmpje: “Akiem Hicks Breaks Down How to Make O-Linemen Look SILLY | NFL Film Session” een paar keer goed bekeken/bestudeerd.

(klik hier voor de video [je gaat naar YouTube])

In deze video legt Akiem Hicks (Chicago Bears) stap voor stap uit wat, hoe en waarom, van D-line skills.
Het was helaas niet de dag die we begin dit jaar in het vizier hadden maar het was goed om weer eens goed bezig te zijn.


En ja coaches… Ik zal dit meer gaan doen!

[/et_pb_testimonial][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ _i=”4″ _address=”0.0.0.4″]

Wanneer we weer mogen trainen weten we nog niet (hopelijk snel!), maar tot die tijd houden we jullie via deze weg en via onze Social Media kanalen op de hoogte!

Voor nu wensen wij jullie een fijne Koningsdag!

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://westfrisianoutlawz.nl/wp-content/uploads/2020/04/fijne.png” align=”center” _builder_version=”3.27.3″ _i=”5″ _address=”0.0.0.5″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ header_font=”EDO|900|||||||” header_text_color=”#e02b20″ header_font_size=”35px” hover_enabled=”0″ _i=”6″ _address=”0.0.0.6″ header_text_align=”center”]

1… 2… 3… OUTLAWZ!

#SamenTackelenWeCorona