West Frisian Outlawz American Football week 46

november 18, 2019
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.27.3″][et_pb_row _builder_version=”3.27.3″][et_pb_column _builder_version=”3.27.3″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″]

Welkom bij het wekelijkse American Football (training) overzicht van de West Frisian Outlawz! Lees hieronder alles over de 2 trainingsmomenten van afgelopen weekend.VrijdagNa een dynamische warming up werd er vrijdag voor de verandering niet gerend of agility training gedaan.

Voor de verandering werden hele oude Hoorn Unicorns trainingselementen tevoorschijn gehaald.

Als eerste de been spieren. De spelers moesten zich in koppels opstellen met de ruggen tegen elkaar, armen in elkaar haken en doorzakken naar beneden tot de knieƫn in een hoek van 90 graden stonden.

De tweede oefening was opdrukken… Alleen moesten de beenkoppels nu tegenover elkaar opdrukken en elkaars armen proberen weg te slaan.

De ‘kwelling’ was nog niet voorbij. De heren, die ondertussen in een rij naast elkaar waren gaan staan, moesten hun armen spreiden en kleine rondjes draaien. Al snel begonnen de schouders van sommige spelers aardig te branden. Enkele minuten later moesten de heren op de grond gaan liggen van de grand-finale:


Buikspieren

Weer werden er koppels gemaakt, nu moest er een gaan staan en de andere speler ervoor op de grond gaan liggen. De liggende speler moest gestrekte benen omhoog houden zodat de staande speler deze naar voren kon duwen. Na 10x werd er gewisseld.
[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.27.3″ src=”https://westfrisianoutlawz.nl/wp-content/uploads/2019/11/75282178_2739686756076566_6330818696663007232_n.jpg” hover_enabled=”0″ admin_label=”Afbeelding” align=”center”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″]
Daarna moesten de voeten naar links (5x) en naar rechts (5x) geduwd worden. De afsluiter was 10x duwen waarbij de staande speler zelf mocht kiezen waarheen.

Om het geheel af te sluiten moest iedereen gaan liggen met de voeten (met gestrekte benen) 10 cm van de grond. Na even vast houden moest er bewogen worden met de benen. Om het mooi af te sluiten moesten 1 voor 1 alle spelers over de buiken van de collega spelers heen lopen.

De ouderwetse drills waren daarna voorbij en toen kon er een balletje gevangen worden. De QB gooide terwijl de rest liep om te vangen. Vervolgens kwam er een Center voor de QB, al snel gevolgd door een Guard en Tackle. Daar tegenover een End en een Defensive Tackle en in deze halve Offense setting werd de rest van de training door getraind.

Plays lopen, plays lopen, plays lopen.

Het was weer een erg leuke/ leerzame training!


Zondag

De zondag training begon (zoals gewoonlijk met een warming up en rek en strek oefeningen. Toen deze afgerond waren werd er een spelletje ingezet:

Boter, Kaas en Eieren

Op het veld waren 6 vakjes gemaakt, de groep in kleine groepjes verdeeld en 2 groepen kregen gekleurde shirts. 1 groep gele, de andere groep andere kleuren. De spelers moesten sprinten en een shirt in een vakje leggen, wie het eerste 3 op een rij hadden waren de winnaar. Vervolgens werd het iets moeilijker gemaakt met een spelers die de sprinters moest blokken.

Toen de spelers ‘uitgespeeld’ waren was het tijd voor tackle training. Met hoedjes werd een diamant vorm op het veld gelegd. Een een punt stonden bal dragers, daar tegenover de defenders. Op teken van de coach moesten de bal dragers een kant op lopen en de defenders moesten een form tackle uitvoeren.

Het volgende onderdeel van de training was blocken. De spelers stonden naast elkaar en 1 voor 1 moest er een powerstep gezet bij de andere spelers. Dit was de opmaat naar drills met ons nieuw speeltje!
[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.27.3″ src=”https://westfrisianoutlawz.nl/wp-content/uploads/2019/11/Mogelijk-gemaakt-door_.jpg” align=”center” hover_enabled=”0″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″]
Sinds zondag hebben wij de beschikking over een blocking sledge, mogelijk gemaakt door ‘ Steigerbouw West-Friesland’. De sledge is een erg handige tool voor het trainen van blocken. Dat werd dan ook gedaan, spelers moesten met z’n 2e een driveblock plaatsen op de sledge. Soms ging er nog iemand op de sledge staan ook, voor wat extra gewicht.

De heren vonden het geweldig om te doen, een echte aanwinst voor onze trainingen dus!

Wat met de sledge geleerd was (drive block) kon daarna in de praktijk gebracht worden. Een halve Offense ging run plays lopen tegen de halve defense. De training werd afgesloten met een uitgebreide cooling down.
[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ text_font=”||||||||” text_text_align=”center” header_font=”EDO|900|||||||” header_text_align=”center” header_text_color=”#e02b20″ hover_enabled=”0″]

Op naar volgende week!

1…2…3…OUTLAWZ!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]