West Frisian Outlawz Week 45 Trainingen

november 11, 2019
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.27.3″][et_pb_row _builder_version=”3.27.3″][et_pb_column _builder_version=”3.27.3″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″]

Zoals elke maandag is het weer tijd voor een korte samenvattig van wat de West Frisian Outlawz hebben gedaan tijdens hun American Football training!VrijdagDe training op vrijdag avond begon, na de gebruikelijke warming up, met loop training en agility (sprint – backpaddle -openstappen – circle the cone – en speedladder one foot in the box)

Hierna was het onderwerp van training: Tacklen.

Er werd begonnen met form tackle, inclusief uitleg van Coach Ben die ook weer eens zijn pads en helm aan had!
[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″ src=”https://westfrisianoutlawz.nl/wp-content/uploads/2019/11/Coach_Ben_Outlawz.jpeg” align=”center”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″]
Vervolgens werd de moeilijkheidsgraad iets opgevoerd met ‘pick the hole’ tackle drill. Hierbij loopt een bal-drager langs een line, kiest een gat en de verdediger moet zorgen dat hij op tijd is en de tackle kan maken.

De rest van de training werd opgevuld met een Offense versus Defense waarbij Coach Patrick fungeerde als QB. Zo kon hij een paar ‘nieuwe’ tweaks aan de formaties uitproberen.

Als afsluiter werd er een uitgebreide cooling down gedaan.


ZondagOp een koude maar zonnige zondag werd na een warming up en wat rek-en-strek oefeningen de training gestart met been spier training.

Spelers moesten op grote autobanden springen (eerst met 2 voeten tegelijk, daarna met wisselsprong links/rechts).

Na deze been spier oefening was het tijd voor de speedladder. 1 foot, 2 feet, 4 feet, meerdere combinaties passeerde de revue. Sommige spelers hadden een grote aantrekkingskracht op de ladder.

Vervolgens werden stootkussens als ‘step-over bags’ gebruikt, waarbij de spelers er over langs en tussendoor moesten bewegen.
[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″ src=”https://westfrisianoutlawz.nl/wp-content/uploads/2019/11/Zondag_West_Frisian_Outlawz.jpeg” align=”center”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″]
Ook op deze zondagtraining werd er weer tijd besteed aan de tackle.

Weer om te beginnen met form tackle, rustig op elkaar af lopen en de tackle inzetten. Daarna diamant drill waarbij een angle tackle gezet moest worden en om de training af te sluiten werd er een 2 vs 2 Oklahoma drill gedaan.

Eerst met een O-line en RunningBack vs D-line en LineBacker, later met Fullback en Runningback vs 2 Linebackers.

Waren weer 2 top trainingen waar veel geleerd werd. Op naar volgende week!

Lijkt het je leuk om American Football een keer uit te proberen? Schrijf je dan hieronder in om 4 weken gratis mee te trainen!
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ fullwidth=”on” _builder_version=”3.27.3″][et_pb_fullwidth_code _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″][/et_pb_fullwidth_code][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.27.3″][et_pb_row _builder_version=”3.27.3″][et_pb_column _builder_version=”3.27.3″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ header_font=”EDO|800|||||||” header_text_align=”center” header_text_color=”#e02b20″ header_font_size=”45px” hover_enabled=”0″]

Op naar volgende week!

1…2…3…OUTLAWZ!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]