Week 37 – 2019

september 16, 2019
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.27.3″][et_pb_row _builder_version=”3.27.3″][et_pb_column _builder_version=”3.27.3″ type=”4_4″][et_pb_code _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″][/et_pb_code][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″]

Het is weer maandag, wat betekent dat het tijd is voor een korte samenvatting van het Outlawz-Weekend! Het was een mooi weekend met mooi weer, 2 trainingen en grote opkomsten!

Vrijdag

Nadat het warmlopen en rekken was afgerond, ging de groep gelijk over naar patronen lopen. De nieuwe passing tree begint langzaam maar zeker vorm te krijgen bij de spelers! Ook was er een nieuwe (rookie) QB. Er werd dus veel tijd besteed aan het gooien (voor de QB’s) en aan het lopen van de patronen voor de rest van de spelers! Na enige tijd werd er toch een corner tegenover de receivers gezet. Wat al snel uitgroeide naar een Offense (QB, 2 runningbacks, TE en 2 receivers) tegen Defense (2 Corners, 2 LBs en een strong safety) Omdat er nu 2 QBs waren werd er gewisseld, om de 3 plays was er een QB wissel. Dit ging door tot we er achter kwamen dat het al bijna tijd was, wat resulteerde in dat de lampen op het veld automatisch uitgingen tijdens de cooling down.

Zondag

Ook op zondag was er weer een grote groep op het veld te vinden. De QBs gingen aan de gang met autobanden om te oefenen met het richten van hun worp.
[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″ src=”https://westfrisianoutlawz.nl/wp-content/uploads/2019/09/IMG-20190915-WA0075.jpg”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ header_font=”EDO|800||on|||||” header_text_color=”#e02b20″ header_text_align=”center” header_font_size=”35px” hover_enabled=”0″]
De rest van de groep richtte zich op form-tackle… De basis principes van hoe je een tackle moet maken. Een belangrijk onderdeel dus in American football! Toen de QB’s klaar waren met het gooien richting de autoband, kwam de hele groep bij elkaar. Weer werden er, zoals ook op vrijdag, patronen gelopen. Ook hier kwamen al snel corners tegenover de receivers te staan. Het laatste onderdeel van de zondag training was een open-field tackle drill. De bal drager heeft dan meer ruimte en dit kan moeilijker zijn voor de Defender. Het was ook op zondag weer een erg leuke training!

Op naar volgende week!

1…2…3…OUTLAWZ!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]