Week 40 – 2019

oktober 7, 2019
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.27.3″][et_pb_row _builder_version=”3.27.3″][et_pb_column _builder_version=”3.27.3″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″]

Het is weer maandag! Gelukkig kunnen we deze week wel een verslag van trainingen doen, aangezien de weergoden ons gunstig waren! Lees snel verder wat we gedaan hebben.

Vrijdag

De training begon zoals gewoonlijk, met warming up en agility training. Toen de heren uitgerend waren was het tijd voor een tackle drill. Een variant van de wel bekende ‘Oklahoma Drill’. 2 spelers lagen tegenover elkaar, op hun rug, in een speelveld afgezet met pionnen. De ene was baldrager en de andere defender.
[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.27.3″ src=”https://westfrisianoutlawz.nl/wp-content/uploads/2019/10/Screenshot_20191007-17503711.png” hover_enabled=”0″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″]
Wanneer de trainer een teken gaf moesten ze zo snel mogelijk opstaan, de baldrager moest proberen te scoren en de defender moest dat voorkomen. Vol overgaven werd deze drill uitgevoerd! Na de Oklahoma werd een halve defense, tegenover een halve offense gezet en werden er plays gelopen. Het was eerst linker helft defense tegen rechter helft offense. Na redelijk wat plays werd dit omgedraaid. Zo konden de spelers de kleinere en drukkere ruimtes ervaren.

Zondag

Op zondag stond de training in het teken van ‘blocken’. Eerst werd er tijd besteed aan de basics van blocken. Laag blijven, handplacement etc. Toen dit was behandelt mochten de spelers het in praktijk brengen en elkaar blocken. Hierna werd er voor de Linemen en runningbacks aandacht besteed aan drive blocken (een explosieve manier van blocken, gebruikt bij run plays). Als laatste drill tijdens de zondag training was een battle tussen de Fullback en Tailback aan offensive zijde tegen D-line en Linebacker aan defensive zijde. De baldrager moest de bal voorbij de Defense brengen. Vanzelfsprekend moest de Defense dit voorkomen. (Ook een variant van de Oklahoma drill!)

Het waren weer 2 leuke en leerzame trainingen! Wil je ook een keer mee doen geef je dan hieronder op en doe 4weken gratis mee aan de trainingen!

[/et_pb_text][et_pb_code _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″][/et_pb_code][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″ header_text_align=”center” header_text_color=”#e02b20″ header_font=”EDO|900|||||||” header_font_size=”35px”]

Op naar volgende week!

1…2…3…OUTLAWZ!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]