Nog 1 Week Tot Den Haag

november 9, 2021
Met nog een week te gaan tot de laatste wedstrijd van 2021 zijn de Outlawz druk met de voorbereidingen. Tijdens de trainingen wordt er hard gewerkt. Helaas ondervinden de West Friezen dat een ongeluk werkelijk in een klein hoekje zit.

Vrijdag En Niet Eens De 13e

Tijdens de training op vrijdag avond wordt er doorgeborduurd op de training van zondag, een groot deel van de training staat in het teken van tackle training. Pick de hole is een training waar een baldrager door een gat in een fictieve offensive line moet rennen en een verdediger die hem dan moet stoppen met een tackle.

Een kleine groep van (licht) geblesseerden en de QB gingen ondertussen aan de slag met bal gooien en vangen, een ander punt van verbetering.

 

Uiteindelijk kwamen beide groepen bij elkaar om met de offense plays te gaan lopen, terwijl er een defense tegenover stond. Er werd gewerkt aan de invulling van een aantal positie wissels die moesten worde gefinetuned.

Bij de laatste play van de training gebeurde echter een klein ongelukje met grote gevolgen, de starting-QB gooide de bal, waarbij hij met zijn hand ongelukkig tegen een O-Liner aan kwam. Dit resulteerde in een gebroken hand.

Promotie Zondag

Op zondag werd de training vormgegeven door het invullen van de QB-positie. De back-up QB promoveerde naar starting en daaromheen werd de rest van de offense vormgegeven. In deze opstelling werd het grootste deel van de training plays gelopen om de synergie binnen het team zo goed mogelijk te krijgen.

 

Gelukkig hebben we nog een vrijdag avond training om alle puntjes op de i te zetten, voordat wij op zondag 14 november onze laatste wedstrijd van 2021 spelen tegen de Den Haag Raiders ’99. Dit is ook gelijk onze laatste uitwedstrijd. In februari en maart 2022 spelen we een thuiswedstrijd, maar daarover later meer!