West Frisian Outlawz American Football Week 6

februari 10, 2020

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.27.3″ fb_built=”1″ _i=”0″ _address=”0″][et_pb_row _builder_version=”3.27.3″ _i=”0″ _address=”0.0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.27.3″ _i=”0″ _address=”0.0.0″][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ _i=”0″ _address=”0.0.0.0″]

Het is weer tijd voor het wekelijkse American Football verslag. Een week met een verrassing EN een lekker briesje op zondag.VrijdagWe begonnen met het heerlijke nieuwtje dat onze nieuwe wedstrijdshirt waren gearriveerd.


Dik op tijd voordat de wedstrijden komende maand beginnen.


De training zelf begon met het gebruikelijke rondje om het veld en de rek- en strekoefeningen.


Met de goede opkomst konden we ons in drie groepen verdelen.


De eerste groep o- en d-line eerst basics en daarna 1 op 1 passblocktraining, een tweede groep met linebackers training die vooral op het insluiten van de baldrager aan het focussen waren en het derde groepje was de quarterback met receivers voor passing drills.


Na deze indy’s kwamen we samen om de training in praktijk te brengen met een 8 tegen 8 scrimmage.


En toen het moment van de avond.


De training werd 15 minuutjes eerder afgebroken zodat we ons voor het eerst in ons echte wedstrijd tenue konden hijsen voor een heuse groepsfoto.


Kijk ons eens shinen!

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://westfrisianoutlawz.nl/wp-content/uploads/2020/02/Gesponsord-door_.jpg” url=”https://www.bossmakelaardij.nl/” url_new_window=”on” align=”center” _builder_version=”3.27.3″ _i=”1″ _address=”0.0.0.1″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ header_font=”EDO|800|||||||” header_text_align=”center” header_text_color=”#e02b20″ header_font_size=”35px” _i=”2″ _address=”0.0.0.2″]

ZondagOok een storm als Ciara weerhoudt ons er niet van om keihard te trainen.


De gehele training stond in het teken van de tackle.


Beginnend met de head-on vorm tackle, waarna de welbekende ruit zijn intrede deed.


Het midden van de training bestond uit een baldrager en een tackelaar die ieder aan een kant van de line met holes liepen, een lijn bestaande uit vijf andere spelers.


De baldrager koos een hole en de tackelaar moest daar zo snel mogelijk op reageren en de tackle uitvoeren om zo min mogelijk of geen terreinwinst toe te staan.


Het afsluitende deel van de training bestond uit een offense vs defense drill op een acht yard breed speelvlak. De offense bestaande uit een center, een quarterback en twee runningbacks, tegen een defense van een lineman en twee linebackers. De offense bedacht een aanvalsplan om de touchdown te scoren en de defense liet zich van zijn beste kant zien om dit te voorkomen.


Al met al waren het weer intensieve en leerzame trainingen.


Op naar volgende week!


1… 2… 3… OUTLAWZ!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]