2 November 2018

november 6, 2018

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.12.2″ header_font=”|800|||||||”]

Training Vrijdag Avond 2 November

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.12.2″]

Vrijdag 2 november, 20:00

Iets later dan dat je van ons gewend bent, maar hier is ie dan, het verslag van de training van afgelopen vrijdag avond!

Het was iets kouder, de groep was iets kleiner en de training zag er iets anders uit dan normaal.

Omdat de groep grotendeels uit rookies bestaat hebben de coaches besloten de spelers te laten ‘wennen’ aan de shoulderpads en helm door oefeningen te doen gericht op blocken en tackelen.

10 dappere spelers gingen elkaar te lijf en gingen na de warming-up de schouders los maken door op een teken tegen elkaar aan te klappen met de schouders (zie foto).

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.12.2″ src=”https://westfrisianoutlawz.nl/wp-content/uploads/2018/11/IMG-20181102-WA0025.jpg” /][et_pb_text _builder_version=”3.12.2″]

Hierna kwam de power step aan bod. Van stilstaand de powerstep oefenen, opgevoerd tot op elkaar in rennen en de block zetten. Tegen de regels in werd ook de helm erbij gebruikt, zo konden ze ervaren dat het hoofd goed beschermd is!

Dat was maar goed ook, want de net aangeleerde skills waren hard nodig in een potje “American Football Sumo” waarbij 2 spelers het tegen elkaar opnamen om de andere speler uit het vierkant te blocken.

Of dit nog niet genoeg was werd daarna een kring gemaakt met 1 speler in het midden. Deze speler moest proberen uit de kring te ontsnappen. De andere spelers probeerde dit natuurlijk te voorkomen. Een erg zware oefening.

Om de training af te sluiten werd een, wederom nieuw, speeltje tevoorschijn gehaald: Een tackle zak!

De spelers moesten in side-shuffel om de stoot kussens die op de grond lagen heen, om daarna op de tackle zak in te rennen en een lage tackle te maken. Dit zijn altijd leuke oefeningen maar een aantal hadden het er toch best moeilijk mee.

Na een aantal reps maakte de tackle zak plaats voor een trainer met een stootkussen. Weer een paar reps later werden de 2 runningbacks opgetrommeld en moesten zij getackeld worden.

Het was voor veel spelers een erg zware training, waarin een aantal aandachtspunten naar voren kwamen EN waarin verborgen talent tevoorschijn kwam… Beware!

Tot vrijdag als je een keer mee wilt doen (KLIK HIER om je aan te melden voor 3 gratis trainingen!) en tot snel als je ons volgt!

We Dem Outlawz!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]